Sekahaku aloittaa Helsingissä - Tanssiseura Sekahaku ry

Sekahaku aloittaa Helsingissä

Tanssiseura Sekahaku toimii kahdeksalla paikkakunnalla Turun seudulla ja osassa Satakuntaa. Sekahaku pystyy tarjoamaan noin 1500 jäsenelleen ja muullekin tanssikansalle laajan kattauksen tanssikursseja, tansseja ja muita tapahtumia edullisesti. Voittoa tuottamattoman seuran toiminta perustuu pitkälti talkootyöhön ja noin 150 talkoolaista osallistuukin Sekahaun tapahtumiin kuukausittain.

Turun kaupunkiseudun kahdeksassa kunnassa asuu reilut 300 000 ihmistä. Pääkaupunkiseudun neljässä kunnassa ihmisiä on lähes nelinkertainen määrä, joten alueelle varmasti mahtuu myös Sekahaun tyyppinen lavatanssiopetusta tarjoava tanssiseura. Sekahaun hallitus onkin päättänyt aloittaa – näin aluksi pienimuotoisesti ja kokeilutyyppisesti – lavatanssikurssit myös Helsingissä. Kevään 2019 kurssi aloitetaan torstaisin kello 18.00 Tapanilan työväentalolla (Sompiotie 4). Tästä linkistä näet tarkemmat tiedot kevään kurssista.

Sekahaun Helsingin lavatanssikurssi noudattaa Turun alueelta tuttuja periaatteita. Tuntihinnat ovat samat ja kaikki yleisimmät maksutavat käyvät. Tapahtumiin ei tarvitse ilmoittautua, vaan paikalle voi tulla vaikka hetken mielijohteesta. Omaa paria ei tarvita, sillä käytössä on hyvin toimiva parinvaihtorinki. Parinvaihtorinki turvaa kaikkien tehokkaan harjoittelun, vaikka paritasapaino ei olisikaan täydellinen. Opettaja pystyy antamaan parinvaihtoringissä hyvin myös yksilöllistä ohjausta. Seuran kokeneilla ”sparrareilla” pyritään sekä tasoittamaan paritasapainoa että tuomaan alkeistunneille kokeneita tanssijoita tukemaan aloittelevien tanssijoiden ensiaskeleita. Toki oman parin kanssakin saa tanssia halutessaan.

Kevään 2019 kurssi käynnistetään 31. tammikuuta. Kurssi jatkuu koko kevään torstaisin, joskin parina viikkona maanantaisin. Ilta alkaa klo 18.00 – 19.30 aina jonkin tanssilajin perusteilla ja iltaa jatketaan sitten 19.45 – 21.15 saman lajin keskitason tunneilla. Perusteisiin kannattaa osallistua myös aiemmin tanssia harrastaneiden, sillä kaikilla perustunneilla annetaan pureskeltavaa myös perusteet jo kohtuudella hallitseville tanssijoille. Jos perustunnit sujuvat sinulta ongelmitta, voit hyvin jatkaa myös keskitason tunneille.

Toivotan tervetulleeksi mukaan kaikenikäiset tanssista kiinnostuneet tai jo tanssia harrastavat ihmiset. Sekahaku muotoutuu Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla ihmisten tarpeiden mukaan. Seura tarjoaa myös tanssinopettajille ja -ohjaajille jatkossa uusia mahdollisuuksia jakaa laajemmin näkemystään nykypäivän lavatanssista. Sekahaku tekee mielellään yhteistyötä myös pääkaupunkiseudun muiden parinkymmenen seuratanssin ympärille keskittyneen toimijan kanssa.

Itse olen toiminut Sekahaussa ohjaajana vuodesta 2017 alkaen Turussa ja Raisiossa. Minusta ja tanssin harrastuksestani lisätietoja löydät ainakin Sekahaun ohjaajaesittelystä sekä omilta sivuiltani.

Tanssimisiin,
Auvo Viita-aho