Lavatanssikurssit keväällä 2018

Lavatanssikurssit keväällä 2018 / Tanssiseura Sekahaku ry

Tervetuloa tutustumaan laajaan tanssikurssivalikoimaamme!

Tanssiessa kunto kohenee ja mieli kevenee! Moninaisten terveyshyötyjen lisäksi tapaat kivoja ihmisiä ja saat hauskan harrastuksen. Meille voit tulla sellaisena kuin olet. Iloinen mieli ja halu oppia uutta takaavat että onnistut. Voit tulla yksin, kaksin tai porukalla, sillä käytämme opetuksessa JATKUVAA parinvaihtoa. Tervetuloa mukaan!

Tanssikurssit on jaoteltu vasemmalle seuraavasti:

VIIKKOKURSSIT = säännöllisesti viikottain samassa paikassa ja samaan aikaan järjestettävät kurssit. Kurssit ovat paikkakunnan mukaan, joten itseä lähinnä olevat tanssikurssit on helppo löytää. Viikkokurssit ovat aikuisille, tosin mitään ala- tai yläikärajaa ei ole. Viikkokursseille voi osallistua kaikki halukkaat.

VIIKONLOPPUKURSSIT = epäsäännöllisesti viikonloppuisin järjestettävät tanssikurssit. 

RYHMÄT = kohderyhmän mukaan suunniteltuja kursseja. Tällaisia ryhmiä ovat mm. Lasten tanssiryhmät sekä 60+ tanssikurssit yli 60-vuotiaille.

KURSSIT ja TANSSIT = yhdistetty tanssikurssi- ja tanssi-ilta. Yhdellä hinnalla voi osallistua molempiin. Kaikki halukkaat voivat osallistua.

OIKEALLA --> olevasta AJANKOHTAISTA-palstasta löydät erilaiset tanssikurssitapahtumat. Tanssikurssitapahtumat eroavat viikkokursseista, ryhmille suunnatuista kursseista sekä kursseista ja tansseista siten, että niillä ei ole säännöllistä viikkorytmiä. 


Tanssiseura Sekahaku ry 60+ tanssikurssit syksyllä 2017Kurssit ja tanssit sunnuntaisin Pyrkivän Urheilutalolla

Tasot

Perusteet (ent. alkeet)

Aikaisempaa tanssitaitoa ei tarvita. Aloitetaan perusaskeleista, harjoitellaan rytmiä ja ensimmäiset kuviot. Opetellaan viemisen ja seuraamisen perusteita.

Keskitaso (ent. alkeisjatko/aj.)

Siirry tälle tasolle, kun olet saanut perusteet haltuun. Keskitason tunneilla harjoitellaan lisää kuvioita ja uusia rytmityksiä, joista on apua myös musiikin tulkintaan. Keskitason tunneilla perehdytään tanssitekniikkaan ja -asentoon, joiden hallintaa tarvitset jatkotasolle siirtymistä varten. Tällä tasolla opetettavat kuviot ja musiikintulkinta vaihtelevat, joten opit uusia asioita.

Jatko

Jatkotasolla opetellaan haastavampia kuvioita sekä musiikintulkintaa, joka edellyttää harjoiteltavan lajin hyvää hallintaa.


Numerot tanssin kohdalla

Numeroidut kurssit etenevät eli joka kerralla opitaan lisää uutta. Joka tasolla kannattaa aloittaa 1. kurssista. Esim. perusteet-tason Foksi 1 ja Foksi 2 muodostavat kokonaisuuden, jossa 1. kerralla lähdetään liikkeelle aivan perusteista ja seuraavalla kerralla kerrataan ja opitaan uutta.


Ilmoittautuminen

Lavatanssikursseille ei ole ennakkoilmoittautumista. Tule mukaan kun se sinulle parhaiten sopii.


Tarvitsenko oman parin? 

Et tarvitse omaa paria. Meillä on käytössä jatkuva parinvaihto, jonka ansiosta kaikki pääsevät tanssimaan. Paria vaihtaen oppii myös tanssimaan paremmin ja monipuolisemmin.


Maksaminen

Hintamme ovat edullisia ja jäsenille on omat alennetut hinnat. Pääsääntöisesti käytössä on kertamaksu, jolloin sinun ei tarvitse sitoutua pitkiin treenikausiin, maksat vain niistä kerroista kun olet mukana. Poikkeuksena ovat lastenryhmät. Osassa paikoista on jäsenille käytössä treenikortti, jolla säästät vielä vähän lisää. Kysy lisätietoja treenikortista kurssipaikastasi.

Tanssikurssilla käy maksuvälineenä Smartumin Liikunta- ja Kulttuurisetelit, Luottokunnan Virikesetelit ja Tyky-Kuntoseteli. Setelit eivät käy tanssien yhteydessä järjestettävillä kursseilla.


Varusteet

Ota mukaan rennot ja joustavat vaatteet sekä kengät, jotka eivät jätä jälkiä lattiaan. Kannattaa välttää korkokenkiä ja jalkasi kiittävät myöhemmin. Ota mukaan myös vesipullo ja pilke silmäkulmaan.

Tanssiseura Sekahaku ry ei ole vakuuttanut kursseille osallistujia.


Tanssikursseilla viihdytään

Meille on helppo tulla, sillä et tarvitse aikaisempaa tanssitaitoa. Lavatanssikurssimme ovat kaikille, ikään ja kokoon katsomatta. Meitä on kiitelty siitä, että ohjauksemme on perusteellista ja kannustavaa, meillä on iloinen meininki ja oppii oikeasti tanssimaan.


Hyötyä ja huvia

Tanssi on oiva keino saavuttaa viikon liikunta-annos. Tanssi parantaa kestävyyttä ja lihasvoimaa. Se kehittää notkeutta, koordinaatiota ja reaktiokykyä. Tanssi toimii hyvänä rentouttajana, kun pää tyhjenee kaikesta muusta. Kaiken lisäksi tapaa uusia kivoja ihmisiä.


Ammattitaidolla

Ohjauksesta vastaa Suomen Seuratanssiliitto SUSEL ry:n kouluttamat ohjaajat.